Meedoen?

 

Kom bij ons zingen en spelen!

Houdt u van muziektheater? Kom dan eens vrijblijvend kijken bij een van onze repetities.
De repetities zijn elke dinsdag van 20.00 tot 22.15 uur in het EHBO-gebouw ‘De Spil’
aan de Willem de Clerqstraat 23 te Hengelo.
Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Behalve dat we serieus werken aan mooie voorstellingen, is Vocaal Theater HOOV ook een erg gezellige club. De bar is na de repetitie bijvoorbeeld nog tot minstens 23.00 uur open!

Een muzikale repetitie begint meestal met inzingen, adem- en kooroefeningen. Daarna begint de ‘echte’ repetitie, waarin we de koorwerken instuderen. 

Enkele maanden voor de uitvoering starten de regierepetities. Deze worden geleid door een regisseur, die wisselt per voorstelling. Tijdens de regierepetities werken we aan het acteren en -soms ook- dansen.

Wij stellen geen speciale eisen aan het lidmaatschap van onze vereniging. Op verzoek zal de dirigent een stemtest afnemen om uw stemsoort te kunnen bepalen (sopraan of alt, bas of tenor).


Ieder koorlid krijgt de mogelijkheid om auditie te doen voor een solistenrol. In principe wordt van solisten wel verwacht dat zij zangles hebben. Onderdeel van de voorbereiding van een voorstelling zijn de audities voor de solorollen. Deze rollen vullen we grotendeels in met eigen leden, indien noodzakelijk huren we solisten in. Solisten hebben in het begin van het seizoen aparte repetities; later repeteren ze mee met het koor en worden de 'puzzelstukjes' in elkaar gelegd.

Het lidmaatschap van Vocaal Theater HOOV kost € 17,= per maand.